Thinkersgate

Thinkersgate

fredag 9 december 2011

9/12 Trotsa väder!

9/12 Fredag

Happy fredag igen,
veckan har bara försvunnit......sluuuurp......så var det fredag igen.
Denna vecka har vi "julat" till det lite. Barnen har gjort stjärnor i olika storlekar (saltdeg och mått) och valt sitt glitter till. Vi satte upp de största på mörkblått papper (=natthimmel") och det blev så fint. De mindre dekorerade vi vår gren (har tagit in en fin stor gren som vi har hängt en bit ner ifrån taket) + slinga med småljus. Det ser mysigt ut. Barnen har bakat pepparkakor (och de gick verkligen in för det. Våra minsta ser ut att bli ämnen till nya sockerbagare!). I dag tog vi fram vår "ekologiska återvinningsbara gran" = feakkopia....tål alla. Barnen klädde den med div saker. Den blev verkligen "pimpad" barnen lyste i kapp med ljusen. När vi myste efteråt smakade vi av baket. Som pricken över i hade vi långbord och "nobelmiddag" även vi (1-3 år). Mycket mysig och härlig vecka.
I em/kväll grävdes det till slut för elkabel för "värmepinne" till min bil. Det blev naturligtvis oväder som alla andra dagar då vi planerat för detta "event". Skit i oväder o gräv....var em kommando. "Bruten rygg" (äääh, nästan då då) men det var det värt. Jag kommer att prisa detta var gång jag slår på uret....inomhus!....mmmm....me like!! 
Det har varit många sena dagar denna vecka så jag ligger efter hemma. Det reder sig ändå. Är så glad för att surdegen är gjord (kabelgrävandet) så det räcker för att täcka tillkortokommandet. Bjöd min assist (vän till familjen) på storfat med raggmunk och bacon, kaffe och kaka. Välförtjänt!  
I helgen ska fixas för utefint. Ska gå till skogen och plocka ´fynd´. Fina grenar, kottar, ris och mysmossa. Har inte hunnit gjort utebordet som tänkt men för filura lite på det. Skulle också ha spayat vita grenar......men....suck. Å andra sidan är ju det roliga kvar.
Ska baka pepparkakor och göra några special till småhjärtana.....<3
Nästa vecka blir grymt uppbokad. Lite mindre kul och lite mera kul....typ, gott & blandat.
Nu är det dax för lite självbelöning! Lite glögg och mandarin och massor av ljus!!

"May The Force Be With You"

                      Domherrarna har kommit tillbaka i trädgården!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar