Thinkersgate

Thinkersgate

söndag 4 december 2011

4/12 2:a advent!

4/12  Söndag
                                                                                       
Uj, vad tiden springer i väg. Rent tekniskt kanske vi inte har tid men mänskligt i vår skapade värld har vi minsann det. Nyss var det fredag och nu är det söndag kväll. 2:a ljuset tändes i dag tillsammans med "lussefika", dvs lussebock (höll på att skriva lusbock men det vill jag inte ha), pepparkaka och en kaffetår. Mums! Det är små stunder som denna som man ska njuta i, mikrostunder i det stora hjulet.....som gör att man mår gott! Tände ett ljus för mor också. Hoppas att hon "tittade ner" och såg det. 
I lördags var det meningen att "värmepinnen" skulle fixas. Skulle....var ordet. Det vill sig inte riktigt? För varje planerat tillfälle har ovädret slagit till. Nu går vi (medhjälpare) en omväg och bestämmer nästa fungerande vardag och tror att det ordnar sig. Det är ju en himla tur att det inte blivit vinter och tjäle ännu. Tack och Bock för det!
Fastnade i går i Spotify-fällan.....musik är som honung och kardborre i ett. Börjar jag så rinner en osedd tid förbi i warpfart. Lyssnade bla a på underbara Laleh som jag gillat allt från första gången jag hörde henne (genombrott med CD:n Laleh). Denna vackra, underbara och begåvade kvinna som tar sig under huden med sin speciella ton. Den bara flyter in och känns i själ och hjärta. Engagerat med språkliga djupsinnigheter på ett lättsamt vackert sätt. Tack för det Laleh!
Lite knåp och knep med en adventstjärna modell X i dag. De nya lamporna blir lite knöliga  ibland, de tar för stor plats med den klumpiga sockeln. Efter ett lättsammare slagsmål med pappstjärna och sladd kom den till sist på plats. Ser ut som polstjärnan i hallen. (Big).
Kommande vecka är matad. Måndag = julklappsinköp, Tisdag = fira 80-årig fd arbetskamrat, Onsdag = ev gräva en stund (innan mörkret tar över), Torsdag = sent på jobbet, fredag = fortsätta o slutföra grävning + en städsväng. Till detta kommer lite "gott & blandat".
En av mina arbetskamrater har haft modet att följa sitt hjärta. Hon sadlat om och har startat upp en ny butik tillsammans med en vän. "Hälsa på" heter denna butik som saluför naturliga produkter för kropp och själ. Modigt och roligt när någon vågar!! Önskar både Elisabeth och Caroline all lycka både med  butik och för egen del. Har varit där och kan rek en mycket trevlig butik med mycket för alla!  
Är du intresserad av att baka denna goda kaka, gå in på....annicake@live.se......! 
"May The Force Be With You"                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar