Thinkersgate

Thinkersgate

lördag 3 december 2011

3/12 Oväder = ingen värmepinne.

3/12 Lördag

Mycket har hänt denna vecka. Har inte haft tid att sätta mig för att filosofera över livet i bokstäver.
får bli lite "shortly sums".
Har haft mina funderingar denna vecka efter att ha ögnat igenom 1 kg reklam, som reklamblad och som rek i tidningar mm. (Ja, bör nog sätta "igen reklam" på brevlådan för snart har jag kastat papper för en mindre park). Tänker på hur många uppslag det finns för att orka, prestera bättre, mer. "Mer mänsklig egenproduktion AB", Typ; "Chi San" för att bli lite ´tjosan´, "Ging San" (?) för att bli lite ´ojsan´, "L-Argiplex" för mera spex (mellan lakanen), "Sasco" för mer ork i musklerna, "Vitamin" a-ö för att inte åldras eller bli benskör, "Bio-Biloba" för att hålla hjärnan alert, "gerimax" för att öka fy och ps förmågan heeela dagen....livet ut?, diverse "superoxidanter", fria radikaler (låter som ett gammalt namn på ngn proggrupp) för att få extra kraft (köp en jätteflaska i elefantstorlek o få en sked på köpet!!), b 12....för att nervsystemet inte ska paja, "Selen+E" för att du inte ska få några sjukdagar, Omega- röd, vit, 3 = krillsmörja...för att pumpen ska hålla, "Valerina" natt, dag och mittemellan för att du ska kunna få ro så att du kan nicka till lite, "Rosenrot" för att du inte ska nicka till, "Akut-x5" =islandslav(?!) för att du ska bli frisk från allt ovan midjan på max 24 timmar (hokuspokussoppa?), "Strix" för att dina ögon inte ska torka ihop med för många timmar framför datorn, "blue eye" om inte det förra funkar kan du dunka till med detta, och om inte detta hjälper sätt en tändsticka i vardera öga (tänd på om de inte hjälper. Glöm inte att vända plånet åt rätt håll !), "Hunger-kontroll" för att du inte ska bli hungrig=mätt lätt=äta är en överdrift?...därtill ett skåp med krämer för åderbråck, hårtillväxt, hårfrånväxt, tjockt skinn (på näsan?), blåmärken (slagsmål?), brun = inte kakelvit utan mer morotsfärgad, ögonfransar som en giraff (kolla nästa gång), serum för alla slags åkommor=bara att snörvla in (tjack?), pinkkapslar, medel för att lägga snabba kablar, medel för att inte lägga snabba kablar (the big thing, you know), sugtablett mot sug, 2oo sorters pills för mer ork och energi och ännu mer ork....keep on 24 hours powerwork, 100 kg smörjinkräm för allt från att få maxituttar till liten utanpåmage, och Kom i Håg, tar du inte dessa regelbundet varje dag...ja, abonnerar så uteblir effekten och troligen dör du på stört!! Milly Molly Moo.....Holy Moses.....jag som inte äter något och fortfarande lever!!! Att jag bara vågar??!!
 

För övrigt då.....                                                           
Ja, inte blev det någon kabel i dag då heller. Elkabel, då....då. Min "värmepinne" till bilen vill sig bara inte. Dåligt omen.....bad karma? För varje planerad dag/gång drabbas vi av allt från storm, regn eller båda delarna (däremellan skiner solen o vädret är rart). Fortfarande ligger ämnet på altangolvet o väntar efter 3 veckors försök. Ska gräva ner en elkabel + en stolpe för anslutning och borra hål i väggen för kontakt av tredje graden......för timer då. Vill få dyngan gjord någon gång.

Planerar för koncentrerat julklappsinköp. Har gjort en lista och tänker åka in en vanlig veckodag innan tokrushen kommer i gång. Brukar normalt ha sådana saker gjorda flera månader innan. Ligger klart efter julschemat. Inte knarkat "naturmedel"-fel? 

Hade besök i går av Mio och Embla + mor. Mio tänkare (blivande vetenskapsman?) funderade över hur alla "bollarna" (= menar klot/planeter) kan sitta/hänga kvar i rymden utan att ramla ner?Strängteorin känns lite för avancerad....kanske det "osynliga nätet" fungerar bättre/3 dimensionella rummet (som i sig bygger på strängteorin). Mycket djupsinnig och vetenskaplig tanke (typisk denne lille tänkare). Till detta krävs sin man att svara. Uppiggande. Vidare gjorde vi en modell av jorden och solen (dess rörelser o dygnet) av en ljuslykta och 1 st muffins. Modellen accepterades och godtogs. Gillar sådana utmaningar! :-) Denne lille man är skarpsinnig, iakttagande, med detaljminne och egna slutsatser (som kan komma efter ett tags funderande och i övertänkta kloka ordalag), och bara 5 år. Hisnande ibland. Undrar vad det ska bli av denne lille man framöver? Hoppas att jag är med då. 
Dax för relax. När det inte blev ngn värmepinne fick jag stryka upp en stor hög lakan (ja, jag vet.....men jag vill ha släta och fina lakan i linneskåpet och i sängen. Någon slags konstig abnormitet och njutning, tar dessutom mindre plats och de håller sig bättre). Glögg o mandarin som egenbelöning. 

"May The Force Be With You"  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar