Thinkersgate

Thinkersgate

torsdag 2 maj 2013

Vår, vår äntligen vår!!

2:a Maj.

Tisdagen den 2:a Maj.

Vår, vår äntligen vår.

Vår, vår...väntan den var svår. Gumman Tö var slö och har nu sagt adjö. Någon ersättare Fas-3 hann jag aldrig se........typ.
Väntan var lång innan våren kom. Vet inte vart den tagit vägen men äntligen är den här. Tog väl en omväg runt det lilla landet nära nordpolen. Vi fick frysa (och nysa) väldans länge i år och man började tro att det blivit något fel. Isdagjämning eller permafrosthelgdag. För min egen del har detta års väntan känts som en av de längsta. Vet inte, kanske säger man så vart år? Hur som helst, desto tacksammare är man minsann.
Har hunnit att sitta o koppa på trappan (=fika) ett flertal gånger och njutit å det värsta. Så underbart det är. Skriver alltid in första dagen i almanackan...= stor dag! Den första värmen, gräset som börjar komma, fågelkvittret (man hör ju hur glada de också är), och det där speciella i att sitta ute och fika. Underbart....var ordet!
Bergfinken har gästat fågelrestaurangen och bofinken med (bredvid de andra "stammisarna"). Sädesärlan går här på gräsmattan och vippar. Är så väldigt imponerad över att en sådan liten fågel kan flyga så långt och komma levandes tillbaka. Välkommen lilla du!! Krattade ihop under fröautomaten efter vinterns bjudning. Det blev en skaplig hög. I botten luktade det kräks...usch! Lät dock lite hög lilla kvar eftersom det inte har kommit så mycket insekter än och det är ju nu de behöver det som mest. Inget kvar att äta i naturen och inte mycket nytt. Kommer att växa mycket hampa där sen men även den är grön. Får väl bli som lite plåster i gräsmossmattan då.
Citronfjärilen och nässelfjärilen har flugit förbi samt en och annan "lurvig" humla. Gillar dem alla. Ska se om jag kan ordna liten fjärilsbar i år. Har planterat lite växter som de gillar också. Så fint att titta på dom när de sitter och värmer sig o äter, precis som humlorna.
I år kändes det som en evighet innan den älskliga våren kom. Trodde jag skulle döden dö. Kändes som den längsta väntan någonsin, men det kanske man säger vart år?
Tyvärr har det varit riktigt blåsigt. Halvstormigt. I dag skulle man behöva förankra sig med ett jordankare eller binda fast sig i den stora cementklumpen till solparasollet. Men.....himmelen år så underbart blå....:-)  Molnen som var på morgonen blir glesare o glesare. Hoppas det lugnar ner sig för då ska jag ta min bok och koppen och njuuuuuta!! 

"May The Force Be With You"

Berfink

Bofink


Hackspetten som äter upp mina "spurtostar"

Scilla

Sädesärlan. Tänk denna lilla fågel som flugit ända från Afrika (södra) och hit. Nästan svårt att fatta. Imponerande, minst sagt!

Ljuvliga blåsippor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar